harga emas semasa hari ini

Harga emas paling rendah sejak Ogos, what next?

Pagi ini, 15 Disember 2011, harga emas telah jatuh menggerunkan (bak kata pendita) dibawah paras terendah dalam tempoh 200 hari. Untuk maklumat anda, tiada serangan, peperangan atau bencana alam berlaku dalam minggu ini kecuali kelemahan anak cucu Hitler, Napoleon dan Mussolini menangani  sistem kewangan bank eropah menyebabkan matawang euro jatuh sehingga $1.30 berbanding matawang Uncle Sam. Bayangkan jika matawang ringgit jatuh sehingga RM4.50 berbanding USD1.00, memang nampak teruk Next, apa akan jadi seterusnya pada harga emas? Kita lihat balik pada August 2009, iaitu pada waktu kejatuhan terakhir harga emas dalam tempoh 200 hari. pada graf dibawah.

harga emas semasa hari ini

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Calculate

Graf ini menunjukkan kejatuhan harga emas yang sama berlaku pada 2009, Menggerunkan?? Sebenarnya kejatuhan ini tidaklah begitu menggerunkan kerana membeli emas adalah pelaburan paling selamat dan paling bijak yang anda lakukan, Harga emas dalam suatu jangka masa pendek memang diketahui ramai pakar forex di carigold, ia sangat fluctuate, boleh naik dan turun dengan tinggi setiap masa. Keadaan ini memang sentiasa berlaku, Jadi cucu cicit, Tok Janggut, Dato’ Bahaman, Dato’ Maharalela, Yamtuan Antah, Perakman, tak perlu risau, harga emas pasti akan naik lagi Lagipun kejatuhan matawang euro ini disebabkan kelemahan badan perbankan eropah, Bank yang mencipta bon, loan, wang kertas, tidaklah sebijak tuhan merancang kewangan mereka. kepercayaan pelabur dalam sistem kewangan dan wang kertas akan susut, dan pelbagai pihak akan meningkatkan simpanan emas mereka. China dan India ketika ini masih menunjukkan minat mereka untuk membeli emas.

0 thoughts on “Harga emas paling rendah sejak Ogos, what next?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Learn More

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro