Bagaimana Ujian Ketulenan Emas Dilakukan (Video)

Kami cuba menunjukkan bagaimana ujian asid dilakukan untuk menentukan ketulenan emas, ujian ini juga boleh digunakan untuk menguji kualiti pelbagai jenis emas. Tindakbalas ini dipanngil aqua regia. Untuk melihat video bagaimana menentukan kualiti emas, daftar sebagai agent disini (click here)

Lihat di Youtube:

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Kira Disini

5 thoughts on “Bagaimana Ujian Ketulenan Emas Dilakukan (Video)

  1. @Juraini, Elakkan dari membuat pembelian melalui Internet yang diragui, lebih2 lagi pembelian yang melibatkan bayar dahulu, delivery kemudian. Biasanya penjual akan suruh puan bank in jumlah harga barang itu ke dalam satu akaun, kemudian barangan akan dihantar dalam tempoh 24jam. Takut jika ada penipuan berlaku. Namun jika penjual kata tengok dulu barang, puas hati baru buat keputusan utuk beli, jadi tiada masalah. Cuma perlu dipastikan ketulenan emas itu secara terperinci.

  2. Salam, tumpang tanya…saya berminta nak beli gelang emas melalui internet kerana harga yang ditawarkan lebih rendah jika dibandingkan di kedai… penjual tersebut sanggup menghantar brg yang diinginkan sehingga ke pintu rumah…persoalan sekarang, saya takut penjual tersebut mungkin tidak genuin tambahan pula sekarang makin banyak kes2 ragut, bunuh dll berlaku… apa pendapat tuan mengenai pembelian emas melalui internet…saya tgk iklan tersebut di mudah.my dan nama penjual tersebut adalah nextstore online trading….

    1. maksud tuan secara COD (Cash On Delivery)?? selain dari penjual dtg ke rumah tuan, tuan juga boleh berjumpa dengan penjual di KFC, MCD yang berhampiran, atau2 mana2 tempat yang tuan rasa sesuai dan selamat, tidak semestinya penjual tersebut harus ke rumah tuan, ada penjual boleh ke ofis tuan. Berkenaan syarikat penjual, make sure mereka genuine buyer, cuba google2 untuk keselamatan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Uji Emas Anda

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN SENARAI SUPPLIER KILANG
Learn More