Program Affiliates dan Referral Hargaemas

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Kira Disini

Kami di Hargaemas sedang berusaha untuk menyediakan platform affiliates dan referral untuk perniagaan emas online, laman affiliates kami masih didalam peringkat beta dan sedang dibaiki dari semasa ke semasa, seperti tertera di laman baru kami, masih banyak maklumat yang belum dimasukkan, bagaimanapun core system telah berfungsi dengan baik untuk membantu agent melakukan perniagaan emas secara online. Disini kami senaraikan beberapa FAQ untuk membantu anda.

Bagaimana untuk mendaftar?

Untuk mendaftar, anda boleh ke laman www.hargaemas.my (click disini) dan klik button “register agent”.

Bagaimana sistem ini berfungsi?

Siistem ini berfungsi secara referral (iaitu user meletakkan link registration form ataupun link order form dilaman web mereka yang didaftarkan dengan kami, setiap tracking form submision yang diterima akan dikira sebagai sales agent dan berhak menerima komisyen, satu lagi cara ialah kami menggunakan tracking affiliates, dimana setiap user yang mendaftar akan mendapatkan unique afffiliate link, tracking sales dari link affiliate user akan dikira sebagai sales anda dan berhak menerima komisyen. Link affiliates boleh diletakkan dimana-mana website, blog, forum atau email untuk tujuan pemasaran.

Bagaimana dengan Agent yang telah berdaftar sebelum ini?

Agent yang telah berdaftar sebelum ini secara automatic akan mendapat akses untuk platform affiliates kami, buat masa ini, kami sedang mengupdate maklumat dan data, agent akan diinformkan pada masa akan datang.

Bagaimana sistem Support Sales kami untuk agent?

Kami menggunakan sistem “zendesk”, applikasi zendesk boleh didownload ke iphone, android, ipad, tablet. Lawat apps store/market untuk download. Selepas download, isikan maklumat berikut, ( hostname: hargaemas.zendesk.com, email: email yang didaftar, Password: password anda) , Sistem Sales Support ini cuma untuk memudahkan urusan agent dan pelanggan. bagaimanapun kami masih menerima secara manual seperti call, lock harga dan penghantaran. Sistem sales support ini berfungsi sebagai tracking ticket, dimana selagi sales agent belum diclose, tracking ticket tidak akan ditutup dan ia baik untuk rujukan akan datang. (daftar disini).

Bagaimana pakej pendaftaran agent?

Seperti sebelum ini kos untuk mendaftar sebagai agen adalah RM1000 beserta peralatan perniagaan emas (penimbang, asid tester, resit emas, business card) (Pakej2) serta akan mengikuti kursus emas, dan kelas pengenalan emas kami di Pejabat Hargaemas, untuk tidak mengikuti kelas, kursus dan sebagainya pakej1  bernilai RM600 sahaja untuk hanya mendapat harga dealer sahaja. Pakej3 adalah sebanyak RM7000 untuk peserta mendapat seperti pakej2 beserta 100gram emas di arrahnu berdekatan dengan dealer. Komisyen diatas sales dan downline akan diupdate di laman Sales Support kami.

Siapakah yang boleh mendaftar dan adakah kami menjalankan MLM?

Kami hanya membuka pendaftaran kepada rakyat Malaysia, berumur 18tahun keatas sahaja. Kami tidak menjalankan sebarang bentuk jualan lansung ataupun mengambil sebarang deposit dan menjanjikan pulangan tertentu, pelanggan hanya membayar nilai emas yang dibeli.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Uji Emas Anda

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN SENARAI SUPPLIER KILANG
Learn More