Harga emas terendah dalam masa 2 tahun

Harga emas hari ini antara terendah dalam masa 2 tahun, harga emas paling tinggi dicatatkan pada september tahun lepas sekitar 185/gm ( harga raw material emas 999.9 ) , hari ini harga emas hanya sekitar 160/gm sahaja.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Kira Disini

Setiap tahun, harga emas akan naik pada bulan september sebelum deepavali, hanya kira-kira dua bulan sahaja dari sekarang.

Tahun lepas juga harga emas juga jatuh pada bulan Julai sebelum naik mendadak pada september, adakah patern sama boleh berlaku tahun ini?

Untuk membeli emas pada spread yang rendah, pelabur boleh membeli menggunakan akaun emas di bank atau boleh juga menggunakan apps hellogold.

Ramai yang bertanya bolehkah beli bar fizikal untuk untung, ya boleh, tetapi biasanya bar fizikal dijual pada harga premium, maknanya spread harga jual dan beli jauh lebih besar dan kemungkinan untuk untung hampir sifar atau mungkin 1% sahaja.

Begitu juga jika membeli barang kemas 916, barang kemas 916 bukan produk pelaburan, hanya produk perhiasan dan pastinya juga dijual dengan harga premium. Pastikan anda tahu dahulu tujuan membeli emas, sekadar pelaburan atau untuk perhiasan.

HGT Cryptocurrency blockchain…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Uji Emas Anda

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN SENARAI SUPPLIER KILANG
Learn More